Wie & waarom 2

videoproducer, storyteller

Hai!

 

Ik ben Marjolein, regisseur en producer. Met Novastories produceer ik video-documentaires. 

 

Verrassing op de set, sprekers die eerlijk vertellen en research naar jouw oprechte verhaal zijn de belangrijkste ingrediënten van mijn mini-documentaires.

 

Lees hier mijn verhaal. Wil je jouw verhaal met mij delen? Klik!

Het bedrijfsleven zit vol goede verhalen en inspirerende personen. Daar kwam ik achter toen ik als coördinator werkte bij IMC Weekendschool. Ik organiseerde voor kinderen lessen over beroepen: een soort Het Klokhuis, maar dan in het echt. Ik ontdekte de rijke achtergrond van het Nederlandse bedrijfsleven en de persoonlijke passie van professionals. Ik merkte ook hoe enthousiast kinderen en andere volwassen werden van die verhalen. Waarom werden die niet meer gedeeld? Door mijn achtergrond in film en media was ik al goed bekend met de impact die verhalen kunnen hebben op mensen, groepen en organisaties.

 

Waarom praten bedrijven op hun websites uitgebreid over hun aanbod en weinig over wie dat aanbod levert en waarom? Ik wilde die inspirerende verhalen bekend maken voor een veel breder publiek. Ik besloot mijn baan op te zeggen en terug te gaan naar mijn ‘film-roots’.

Marjolein, Lydia en Jeroen kijken tv

‘In-het-echt’ voor iedereen…

Ik ben beeldend ingesteld. Maar niet alleen ik, jij ook. En je klant ook. Als publiek willen we dingen voor ons zien: we willen zien hoe mensen écht zijn, hoe dingen er in het echt uitzien. Online video is een effectief en krachtig medium om je verhaal te vertellen. Het brengt ‘in-het-echt’ zo dichtbij mogelijk voor zoveel mogelijk mensen. Als afzender kunnen we nu én mensen op afstand inspireren én ook veel meer mensen.

…zet de wereld in beweging

Dankzij mijn studie Film- en televisiewetenschappen, en mijn ervaring tijdens de productie van verschillende documentaires en televisieprogramma’s, heb ik kunnen leren hoe een goed verhaal in elkaar zit en hoe je daar zoveel mogelijk mensen door geboeid laat zijn. Waarom ik dit wilde leren? Omdat ik zo de wereld verder kan helpen.*[link van asterisk naar zinnetje eronder] Het genre documentaire vormt daarin voor mij de ultieme vertelvorm, waarmee je ingewikkelde of machtige dingen over kan brengen, zo overtuigend en invoelend mogelijk.

Kinderfoto Marjolein
BSSA manifest

Bedrijven die inspireren?

Zowel film als medium, als de verhalen uit het bedrijfsleven lieten me niet meer los na IMC Weekendschool. Hoe kon ik bedrijven en organisaties helpen om die inspirerende verhalen te delen? Goede verhalen – sommigen zeggen ‘content’ – over je bedrijf zijn goed voor veel zaken: de klantenbinding, je identiteit, de branding, je onderscheidenheid benadrukken… Maar het ging mij om méér: zouden die inspirerende verhalen ook echt mensen kunnen helpen? Sinds de start van Novastories in 2012 weet ik: ja, dat kan.

Zo inspireren verhalen architecten, studiekiezers en filmmakers

Met Novastories produceerden we een serie mini-docu’s voor vastgoedeigenaar BouwInvest. Daardoor konden medewerkers en architecten zich goed inleven in de seniore huurders, waardoor ze beter konden nadenken over geschikte toepassingen. We inspireerden aankomende studenten van Hogeschool Leiden en B. Startup School Amsterdam om een weloverwogen keuze te maken. En met evenementen voor Green Film Making Project liet ik de filmindustrie voorbeelden zien uit de duurzame ondernemerswereld, waardoor de filmindustrie zichzelf milieuvriendelijker en toekomstbestendiger kan maken.

BouwInvest
Marjolein en Erik Loots

Jouw bedrijf dat inspireert?

En nu terug naar jou en jouw bedrijf. Wil je ook behoren tot de inspiratiemotor van Nederland? Die niet alleen haar eigen klanten beter aan zich weet te binden, maar ook medewerkers en anderen inspireert? Ik brainstorm graag eens met je mee. Neem direct contact op, of lees nog even verder, over mijn werkwijze, en de projecten die ik samen met mijn collega’s heb gedaan.

 

Neem direct contact op

 

Bekijk mijn werkwijze

 

Bekijk mijn portfolio

Headerfoto van Marjolein door Rosalien Derkinderen.