Wie & waarom

Het hart van Novastories wordt gevormd door Marjolein Sprenger en Erik Loots. Ons uitgangspunt is de wens achter de video. Een verhaal verteld vanuit intrinsieke motivatie zet mensen in beweging. We zien het als onze missie die verhalen om te zetten naar video’s of evenementen die het publiek raken.

Marjolein Sprenger

Marjolein

“Al vanaf dat ik me kan herinneren houd ik me bezig met het vertellen van verhalen… en met hoe die verhalen gepresenteerd worden. De eerste keer dat ik een verhaal voor een groter publiek vertelde, was ik vijf. Het was tijdens de jaarafsluiting op school en ik mocht het presenteren. Een echte presentatrice heeft natuurlijk kaartjes met haar tekst erop, alleen kon ik nog niet lezen. Daarom maakte ik kaartjes met tekeningetjes, één voor elke act. Zo had ik geheugensteuntjes en kreeg elke opvoering de introductie die het verdiende, mét anekdote.

 

De inhoud van het verhaal heeft nog steeds mijn grootste aandacht, net als het publiek voor wie het vertoond gaat worden. Mijn rol mag dan nu meer achter de schermen zijn, ik wil nog steeds de mensen wegblazen met die onverwachte presentatie. Daarom ben ik heel blij dat ik samenwerk met Erik. Met hem als camera- en editpro vangen we die mooie, bijzondere momenten en zorgen we ervoor dat onze inhoud ook in beeld uniek is.”

Erik

“Als tiener ging ik elke zaterdag naar de tekenacademie. Er waren geen verplichtingen, we maakten wat we zelf wilden. Met een camcorder filmde ik mijn eerste filmpje en mocht ik het monteren op één van die prachtige iMac bolletjes. Dat eerste filmpje had ik ‘continue’ gemonteerd, dus in realtime; dat je letterlijk elke stap ziet die een personage doet. De leraar keek over mijn schouder mee en zei ‘dit duurt te lang, je kunt best wat dingen weglaten. De mensen begrijpen het wel.’ Toen kwam bij mij de klik. Het besef dat je door andere beelden achter elkaar te plakken, een heel ander verhaal kan suggereren en dat je zo verschillende gevoelens bij de kijker kan opwekken, fascineerde me mateloos. Ik was meteen verkocht.

 

Hoe het ons elke keer lukt om onderzoek, beeld en boodschap één te laten worden, vind ik het gaafste aan ons werk. Marjolein stelt de juiste vragen en graaft naar de verhalen; samen puzzelen we tot we die unieke mix hebben van pakkend beeld met sterk verhaal.”

Erik-9463.500x375

Foto’s van het team door Rosalien Derkinderen.