SustainaBul – Hogeschool Leiden

Categorie
Video
Tags
duurzaamheid & innovatie, educatie
Over dit project

OPDRACHTGEVER:
Hogeschool Leiden
JAAR: 2015

 

Hogeschool Leiden heeft groene ambities: ze streeft naar de kwalificatie ‘meest duurzame onderwijsinstelling van Nederland’. Oftewel, het winnen van de Gouden SustainaBul. In mei 2015 waren ze gastheer van de uitreiking en wonnen ze zilver. Almost there, dus.

 

Voordat die Zilveren SustainaBul was binnen gesleept, viel er nog een wereld te winnen, vooral ook intern. Medewerkers, docenten en studenten van de hogeschool waren nog niet genoeg op de hoogte van hoe duurzaam de Hogeschool Leiden al was en wat eraan werd gedaan om nog duurzamer te worden. Tijd voor een informatiecampagne dus. Met een ‘Green Office’ trokken studenten door de school om elke afdeling meer te vertellen en onderzoek te doen naar nieuwe groene initiatieven.

 

Novastories hielp de studenten van het Green Office met het verslag doen van hoe duurzaam de hogeschool wel niet was. Twaalf weken lang produceerden we samen elke twee weken een video. De video’s werden intern verspreid in de digitale nieuwsbrief en waren gericht aan medewerkers en studenten. Het resultaat is een serie van zes reportages die een eerlijk beeld laten zien van de groene acties en pogingenĀ op de Hogeschool Leiden.

 

Regie en productie door Marjolein
Camera en editing door Erik